Ders Verme Hareketliliği

Personel Ders/Eğitim Verme

ASGARİ ŞARTLAR/KRİTERLER

Ders verme hareketliliğinden faydalanabilmeniz için üniversitemizde tam/yarı zamanlı istihdam edilmiş akademik personel olmanız gerekmektedir. Akademik kadro şart değildir, sözleşmeli akademik personel de başvuruda bulunabilir.

İLAN

Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu bölüm/program ilan panoları ile Siirt Üniversitesi web sitesi Duyurular bölümünde çıkacak ilanları düzenli olarak takip ediniz.

BAŞVURU

1. Personel Ders Verme Hareketliliği Başvuru Formu

2. Öğretim Programı (Teaching Program)- En az 8 saat içeren bir haftalık Öğretim Programı (Teaching Program) hazırlayınız. Başvuru formunu doldurup hazırladığınız Öğretim Programı'nı (Teaching Program) ekleyip ilanlarda belirtilen son başvuru tarihinden önce Erasmus Ofisi'ne teslim edin.

DEĞERLENDİRME

Hazırladığınız Öğretim Programı, Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilecektir.

DEĞERLENDİRME SONUÇLARININ İLAN EDİLMESİ

Değerlendirme sonuçları, Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu bölüm/program ilan panoları ile ve Üniversite web sitesi Duyurular bölümünde ilan edilecektir.

GİTMEDEN ÖNCE YAPACAKLARINIZ

Misafir Olunacak Yükseköğretim Kurumuyla İletişime Geçme

Misafir olacağınız yükseköğretim kurumu bölüm/birim koordinatörüyle iletişime geçiniz. Hazırlamış olduğunuz en az 8 saat içeren bir haftalık Öğretim Programı'nı (Teaching Program) kendisine göndererek gideceğiniz tarih, vereceğiniz dersler ve diğer ayrıntıları görüşüp netleştiriniz.

1. Öğretim Programı'nızı (Teaching Program) – imzalı ve mühürlü olarak,

2. Kabul/Davet Mektubu (Acceptance/ Invitation/ Admission Letter) - imzalı ve mühürlü olarak göndermelerini isteyiniz.

Öğretim Programı (Teaching Program) ve Kabul/Davet Mektubu’nun (Acceptance/Invitation/ Admission Letter) Gelmesi

İmzalı ve mühürlü olarak gelen bu belgeler Erasmus kurum koordinatörü tarafından onaylanıp imzalandıktan sonra birer kopyalarını alınız.

Davet Mektubu (Acceptance/Invitation/Admission Letter) Geldikten Sonra Yapacaklarınız

Yurtdışı Görevlendirmesi Dilekçesi

Bağlı bulunduğunuz Dekanlık veya Okul Müdürlüğü’ne, gideceğiniz ülke ve yükseköğretim kurumunun adı, kalacağınız süre ve vereceğiniz dersleri belirttiğiniz bir dilekçeyle başvurarak fakülte ve meslek yüksekokulu yönetim kurulları, yönetim kurulu olmayan birimlerde ise Üniversite Yönetim Kurulu aracılığıyla bir yurtdışı görevlendirme kararı alınız.

Banka Hesabı Açtırma

Siirt Üniversitesi’nin söz konusu dönemde anlaşmalı olduğu bankada bir Euro Hesabı açtırınız. Hesap cüzdanınızın bir fotokopisini Erasmus Ofisi’ne veriniz.

Sözleşme Yapılması Ders Verme Hareketliliği Sözleşme Formu

Formu elektronik ortamda doldurup çıktısını Erasmus Ofisi’ne teslim ediniz.

Bu işlemleri gerçekleştirdiğiniz takdirde toplam hibenizin %80’lik ilk kısmı ödenecektir.

GİTTİĞİNİZDE YAPACAKLARINIZ

Seyahat belgelerini saklama,  İkamet ettiğiniz şehirden faaliyeti gerçekleştireceğiniz şehre ulaşımınızda ülkeler ve şehirlerarası toplu taşıma araçlarına ait ekonomik sınıf biletlerinizi ve uçuş kartlarınızı saklayın. Dönerken ikamet ettiğiniz şehre ulaşımınızda ülkeler ve şehirlerarası toplu taşıma araçlarına ait ekonomik sınıf biletlerinizi ve uçuş kartlarınızı ekleyip Erasmus Ofisi’ne teslim etmeniz gerekecektir. Seyahat giderleri götürü olarak mesafe hesaplayıcısı üzerinden verilir.

Katılım Sertifikası (Letter/Certificate of Confirmation/Participation) Alınması

Misafir olduğunuz kurum veya işletmeden orada kaldığınız süreyi ve toplam eğitim alma günlerinizi gösteren imzalı ve mühürlü Katılım Sertifikası (Letter/Certificate of Confirmation/Participation) alın.  Kalan %20'lik hibenizi alabilmeniz için aşağıdaki işlemleri en geç iki hafta içerisinde gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

DÖNDÜĞÜNÜZDE YAPACAKLARINIZ

Evrak Teslimi

1. Katılım Sertifikası (Letter/Certificate of Confirmation/Participation)-Bu belgelerin asıllarını Erasmus Ofisi'ne teslim ediniz.

2. Seyahat belgeleri (Bilet Biniş kartları kontrol amaçlı ofise teslim edilmelidir.)

Faaliyetinizi Raporlandırma:  Nihai Rapor Formu

Faaliyetinize dair bu formu doldurup e-posta yoluyla ilgili Erasmus Ofis görevlisine gönderin.

Bu işlemleri gerçekleştirdiğiniz takdirde toplam hibenizin %20’lik ikinci kısmı ödenecektir.


Öğr. Gör. MEHMET KENAN TAN
Güncelleme : 9.02.2022 20:41:49